Islanda – West Side Story

De-a lungul acelei secțiuni singure a Islandei, care pare să aibă drumuri nesfârșite și mai multe izvoare termale decât locuitori, incredibilele elemente naturale nu au conturat doar peisajul, ci și oamenii. Și, implicit, și poveștile acestora. Westfjords au o istorie incredibil de îndelungată, această regiune fiind una dintre primele colonizate de către vikingi la sosirea lor în Islanda.

  • Perioada: 18 – 27 iunie 2022
  • Cost: 1744 euro (prețul afișat este per persoană)
  • Locuri disponibile: 4-8 persoane
  • Durata excursiei:10 zile/9 nopți
  • Punct de întâlnire: Aeroportul Internațional Keflavik
Golește
Vezi coșul

Descriere

Pe măsură ce vom călători de-a lungul nenumăratelor fiorduri, veți afla tot mai multe despre poveștile istorice ce împânzesc regiunea. Dar și despre cum fiecare sagă islandeză se îmbină până la desăvârșire cu acest peisaj absolut incredibil. Magicul, inegalabilul, aventura și misterul se vor completa până la perfecțiune în această excursie unică care, pe lângă Westfjords, puffini și foci, va mai include și unele dintre cele mai importante locuri din vestul Islandei și Peninsula Snaefellsnes. Și toate acestea pe parcursul unor zile încheiate în 8 dintre cele mai incredibile locuri cu ape termale din Islanda. Și sub atenta oblăduire a luminii veșnice a soarelui de la miezul nopții.

Ziua 1 – 18 iunie

Sosim pe Aeroportul Internațional Keflavik, de unde vom lua mașinile pentru a ne îndrepta ulterior spre Laugarvatn, sat situat pe malul lacului cu același nume. Aici vom fi cazați la Heradsskolinn Guesthouse, o clădire monument istoric, construită în anul 1928 după planurile aceluiași arhitect care a realizat planurile faimoasei catedrale din Reykjavik, Hallgrimskirkja: Gudjon Samuelsson.

Ziua 2 – 19 iunie

  • 07.30 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 09.00 Ne întâlnim în fața recepției de unde vom porni în aventura noastră ce va avea în vedere vestul și nord-vestul Islandei. Prima oprire: a doua cascadă ca înălțime din Islanda: Glymur (cădere de apă care până la apariția Morsarfoss-ului, în anul 2011, a fost considerată a fi cea mai înaltă cascadă din Islanda).
  • 10.30 Ajungem la locul de parcare aferent cascadei Glymur (aceasta are o înălțime de aproximativ 198 m). Drumeția va presupune străbaterea unui traseu  ce măsoară o distanță de aproximativ 8 km dus-întors. Timpul de parcurgere ar fi undeva între 3 h – 3 h 30 min. Pe parcursul traseului vom fi constant uimiți de măreția naturii, priveliștea cascadei urmând a ne impresiona peste măsură! Important: circuitul va presupune 2 momente când vom fi nevoiți să trecem prin apă – astfel încât, papucii de apă sunt recomandați pentru aceste 2 secțiuni de traseu.
  • 14.30 Facem o scurtă oprire la ”War and Peace Museum”, muzeu dedicat istoriei unice și remarcabile a perioadei de ocupație din Islanda dintre anii 1940-1945.
  • 14.45 Facem un scurt popas la Hallgrimskirkja i Saurbae, o superbă biserică situată pe malul Hvalfjordur-ului, construită după planurile aceluiași faimos arhitect islandez, Gudjon Samuelsson (cel care a făcut planurile și pentru Heradsskolinn Guesthouse).
  • 15.30 Avem o oră la dispoziție pentru prânz în Borgarnes.
  • 16.50 Vizităm frumoasa cascadă Glanni, cădere de apă considerată a fi casa elfilor și a gnomilor.
  • 17.00 Pornim în incursiunea noastră spre cea mai izolată regiune a Islandei: Westfjords – inițial, pentru o scurtă perioadă, de-a lungul rutei nr. 1 a Islandei (Ring Road), pentru ca, mai apoi, să lăsăm în urmă cel mai cunoscut drum al Islandei în favoarea unuia mai puțin cunoscut/străbătut, dar extrem de scenic și incredibil de frumos: drumul 68. Aici, asfaltul și pietrișul vor alterna, drumul găsindu-se mai tot timpul în vecinătatea oceanului, iar spre încântarea noastră, priveliștile unor splendide fiorduri se vor succede parcă la nesfârșit.
  • 20.00 Ajungem în Drangsnes, un mic sat pescăresc. Simplitatea, puritatea, frumusețea sunt la ele acasă în acest mic capăt de lume. Drangsnes-ul ne va fi casă pe durata acestei nopți. Ne facem check-in-ul la unitatea de cazare, aici, totodată, având la dispoziție și o oră pentru cină.
  • 21.00 La finele unei zile lungi, ne relaxăm în imediata vecinătate a țărmului, la fabuloasele Drangsnes Hot Pots. Cu o priveliște divină, acestea sunt deschise 24/7, pe toată durata anului. Astfel încât, ne putem relaxa în voie, după bunul plac al fiecăruia, acestea găsindu-se la nici 5 minute distanță de mers pe jos față de unitatea noastră de cazare.

Ziua 3 – 20 iunie

  • 07.30 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 09.30 Ne întâlnim în fața unității de cazare de unde ne vom aventura și mai mult în acest spațiu mirific, un loc parcă uitat de lume și timp. Destinația noastră pentru astăzi: un veritabil capăt al lumii: Nordurfjordur.
  • 10.00 Facem o vizită la Muzeul Vrăjitoriei, singura expoziție din Islanda care are în vedere vrăjitoria, magia și legendele legate de acestea.
  • 12.30 Facem un scurt popas la Casa Vrăjitoarei, o casă cu acoperiș de turf în care se pot observa condițiile în care trăiau pretinșii vrăjitori și vrăjitoare.
  • 14.00 Sosim în Djupavik, unul dintre cele mai izolate sate ale Islandei. Un loc splendid, cu priveliști uimitoare oriunde te-ai uita și cu o cascadă minunată care veghează din fundal comunitatea restrânsă care alege să locuiască aici: începând cu anul 2010, Djupavik avea 2 rezidenți pe tot parcursul anului și alți 3 care locuiau aici doar pe parcursul verii. Aici vom avea la dispoziție o oră pentru prânz.
  • 16.00 Ajungem în Nordurfjordur, locul unde drumul ia practic sfârșit. Bine ați venit într-un veritabil/adevărat capăt al lumii! Ne facem check-in-ul la unitatea de cazare, urmând ca, mai apoi, să mergem într-o scurtă drumeție pe unul dintre vârfurile din apropiere pentru o priveliște a cărei frumusețe vă va lăsa muți de uimire.
  • 17.30 Începem drumeția către vârful muntelui Reykjaneshyrna. Drumeția va dura aproximativ 2 h dus-întors, iar odată ajunși sus, într-o zi cu cer senin, vom avea perspective magnifice asupra Drangasjord, a întregului golf Hunafldi, respectiv a întregii municipalități Arneshreppur.
  • 20.00 Timp pentru cină în Nordurfjordur.
  • 21.00 Seara o vom încheia într-una dintre cele mai izolate și incredibile piscine geotermale de pe teritoriul Islandei: Krossneslaug. Un infinity pool geotermal cu o priveliște greu de egalat care vă va face să vă doriți să numiți pentru totdeauna ”acasă” acest capăt al lumii. Fiind deschis 24/7, ne vom putea relaxa în voie la Krossneslaug, după bunul plac al fiecăruia, chiar și sub razele soarelui de la miezul nopții.

Ziua 4 – 21 iunie

  • 07.30 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 08.30 Ne întâlnim în fața unității de cazare și vom porni cu nordul Westfjords drept destinație finală pentru ziua de astăzi.
  • 09.30 Vom vizita una dintre cele mai spectaculoase și mai puțin cunoscute cascade din Westfjords: Rjukandafoss.
  • 13.30 De-a lungul traseului de hiking Kaldalon vom admira singurul ghețar din Westfjords/cel mai nordic ghețar al Islandei: Drangajokull. Nu mulți sunt la număr cei care se aventurează până aici, dar dacă vă sunt pe plac locurile sălbatice, izolate, cu puțini (spre deloc) oameni în jur, cu siguranță veți admira singurătatea minunată pe care o veți găsi în acest loc departe de toți și toate.
  • 16.00 Avem la dispoziție o oră pentru prânz la Hotel Reykjanes, iar pentru cei dornici de relaxare, după prânz sau înainte, vom avea o oră la dispoziție și pentru a ne scălda în cea mai mare piscină geotermală din Islanda: Reykjaneslaug.
  • 18.30 Ajungem la Hvitanes, considerată a fi una dintre cele mai bune zone pentru observarea focilor din Islanda.
  • 19.00 Facem un scurt popas la Litlibaer, o casă cu acoperiș de turf care, printre altele, găzduiește și un mic muzeu. Aici puteți găsi obiecte artizanale locale (pentru cei dornici să găsească suveniruri islandeze autentice). Totodată, Litlibaer găzduiește și o cafenea renumită pentru vafele și prăjiturile sale delicioase.
  • 20.00 Sosim în Isafjordur, capitala regiunii Westfjords. Vizităm puțin centrul orașului, aici având, totodată, și timp pentru cină.
  • 22.00 Ajungem în Bolungarvik, unul dintre cele mai vechi sate pescărești din Islanda. Aici ne vom îndrepta către unitatea noastră de cazare, Einarshusid Guesthouse – aceasta reprezentând de altfel una dintre cele mai frumoase clădiri din sat (o construcție din lemn restaurată, veche de peste o sută de ani).

Ziua 5 – 22 iunie

  • 07.30 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 09.00 Ne întâlnim în fața guesthouse-ului de unde pornim către vestul Westfjords, cu destinația Breidavik.
  • 10.30 Sosim la Dynjandi, cea mai mare cascadă din Westfjords, ”perla regiunii” și poate, de departe, una dintre cele mai frumoase și spectaculoase cascade din Islanda. De-a lungul ”Waterfall Trail-ului”, care culminează cu magnifica Dynjandi, ne vom bucura de alte cascade la mici, căderi de apă care ne vor încânta necontenit, cu fiecare pas făcut, pe tot parcursul urcării.
  • 13.30 Avem la dispoziție o oră pentru prânz în Bildudalur.
  • 14.30 Facem o vizită la Muzeul Monstrului Mării din Bildudalur, loc unde descoperim poveștile monștrilor marini care, secole de-a rândul, au jucat un rol semnificativ în cultura populară islandeză.
  • 16.30 Ca în fiecare zi de până acum, și de această dată va urma momentul când ne vom relaxa într-una dintre piscinele cu una dintre cele mai spectaculoase priveliști din Westfjords: Reykjafjardarlaug.
  • 19.30 Ajungem la Breidavik, o cazare splendidă, la capătul lumii, cu o plajă lată de aproximativ 5 km, ”prinsă” între munți, cu o deschidere de vis către Oceanul Atlantic, situată la aproximativ 12 km distanță de cel mai vestic punct al Islandei: Latrabjarg. Acest capăt al lumii ne va fi casă pe durata a două nopți, iar plaja din imediata vecinătate a unității de cazare ne va fi la îndemână pentru plimbăi de poveste sub razele soarelui de la miezul nopții. Aici avem timp pentru cină urmând ca, la finele acesteia, când e vremea cea mai prielnică pentru a face asta, să mergem la Latrabjarg să vedem faimoșii puffini – cel mai vestic punct al Islandei fiind binecunoscut pentru faptul că este unul dintre acele câteva locuri unde poți admira aceste incredibile păsări de la o foarte mică distanță (mai că ai senzația că poți să le atingi).

Ziua 6 – 23 iunie

  • 08.00 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 09.30 Ne întâlnim în fața hotelului de unde ne îndreptăm spre primul obiectiv al zilei: Keflavikurbjarg – un sector stâncos mai puțin cunoscut, dar incredibil de spectaculos.
  • 11.30 Lăsăm în urmă Keflavikurbjarg și ne îndreptăm atenția către obiectivul principal al zilei, locul unde am văzut puffinii cu o seară înainte: Latrabjarg – un promontoriu ce constituie cel mai vestic punct al Islandei și, totodată, locul din Islanda unde se găsesc cele mai înalte stânci (în unele locuri acestea ajungând până la aproximativ 440 m înălțime). Latrabjarg-ul înseamnă ”acasă” pentru milioane și milioane de păsări. Aici vom avea de parcurs cel mai lung traseu al excursiei noastre: de aproximativ 16 km (acesta echivalând cu întreaga lungime a Latrabjarg-ului – care are o lungime aproximativă de 14 km). Suprarealismul va fi la el acasă pe parcursul acestei drumeții de la capătul lumii. Și nu o dată va fi momentul când vom avea impresia că pământul se va întoarce cu fundul în sus în orice clipă. Aici vom avea la dispoziție și o oră pentru prânz.
  • 18.00 Revenim la Hotel Breidavik pentru cină.
  • 20.30 Ne relaxăm într-un alt hotpot incredibil: Pollurinn, în Talknafjordur, situat la aproximativ o oră distanță de condus de Breidavik.
  • 23.00 Revenim la unitatea de cazare care ne-a fost casă în ultimele 2 zile.

Ziua 7 – 24 iunie

  • 08.00 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 09.30 Ne întâlnim în fața hotelului de unde, încet, încet, pornim spre sudul Westfjords.
  • 10.30 La finele unui drum incredibil de spectaculos, care ne va tăia respirația cu fiecare viraj luat, ajungem la unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Westfjords: Raudisandur/Raudasandur (Plaja Nisipurilor Roșii). Aici ne vom pierde pașii pe nisipul roși al unei plaje cu o lungime de aproximativ 10 km, încadrată de munți falnici ce aduc a zidul celebru, ”The Wall” din celebrul serial Game Of Thrones), respectiv de apele reci ale Atlanticului de Nord. E un loc ale cărui serenitate și spectaculozitate te vor face să-ți dorești să rămâi aici pentru totdeauna!
  • 12.30 Facem o scurtă oprire la cea mai veche navă de oțel din Islanda, Gardar BA 64, naufragiată într-un cadru idilic, la baza fiordului Patreksfjordur.
  • 13.00 Facem un scurt popas la Kleifabui (Locuitorul din Kleif), statuie care veghează asupra celor care parcurg drumul 62.
  • 13.30 Ajungem la Flokalundur, locul unde se consideră că Floki, descoperitorul Islandei, a iernat pentru întâia dată. Aici vom face o scurtă vizită la Hellulaug, un mic hotpot splendid situat în proximitatea oceanului. La Flokalundur avem la dispoziție o oră pentru prânz.
  • 17.00 Vizităm Olafsdalur, unul dintre cele mai importante monumente culturale din vestul Islandei, acesta fiind locul unde, în anul 1880, Torfi Bjarnason a fondat prima școală agricolă din Islanda.
  • 18.00 Sosim la Gudrunarlaug, un hotpot idilic cu o vechime de peste 1000 de ani, reconstruit și redeschis publicului abia în anul 2009 – și asta după ce a petrecut mai bine de 140 de ani blocat de o alunecare de teren. Dacă hotpot-ul va fi plin.aglomerat, vom avea posibilitatea de a ne relaxa la Saelingsdalslaug, piscina locală situată la aproximativ 200 m distanță de Gudrunarlaug.
  • 20.00 Ajungem la cazarea noastră din Budardalur, ”Poarta spre Westfjords”, un sat cu aproximativ 540 de locuitori, situat în fiordul Hvammsfjordur. Aici avem la dispoziție timp pentru cină.

Ziua 8 – 25 iunie

  • 07.30 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 09.00 Ne întâlnim în fața unității de cazare de unde vom porni spre Peninsula Snaefellsnes, locul unde se găsește Snaefellsjokull, vulcanul-ghețar care a stat la originea romanului ”O călătorie spre centrul pământului”,  scris de Jules Verne.
  • 09.30 Vizităm Eiriksstadir, o splendidă reconstrucție realizată după planurile vechii case în care au locuit Erik cel Roșu (descoperitorul Groenlandei) și soția sa, Tjodhildur.
  • 10.00 Facem o scurtă oprire la Erpsstadir, o fermă de lactate unde ne vom delecta cu poate cea mai bună înghețată din Islanda (înghețata cu sirop din păpădie fiind absolut de neratat).
  • 12.00 Ajungem în Stykkisholmur, un oraș minunat al cărui incredibil port natural ar trebui să se regăsească pe lista oricărui turist ce vizitează Islanda. Orașul constituie totodată locul unde s-au filmat multe dintre scenele din filmul ”Viața secretă a lui Walter Mitty” (2013). Aici avem la dispoziție o oră pentru prânz.
  • 14.00 Vizităm unele dintre cele mai vizitate și fotogenice obiective turistice ale Islandei: muntele Kirkjufell și a sa fabuloasă cascadă, Kirkjufellsfoss.
  • 15.00 Lăsăm în urmă Kirkjufell pentru a ne îndrepta atenția către o altă cascadă splendidă: Svodufoss. Aceasta are o înălțime de aproximativ 10 m, iar apa acesteia, în drumul său spre Atlantic, se prăvălește de pe o frumoasă stâncă ”crestată” cu numeroase coloane de bazalt.
  • 16.00 Facem un scurt popas la Ingjaldsholskirkja, o biserică cu o locație cu totul și cu totul aparte.
  • 16.30 Ajungem la Saxholl, unul dintre cele mai bune exemple de crater care, cândva, activ fiind, datorită activității vulcanice, a sculptat din plin peisajul din jurul său. Într-o zi senină, priveliștea de sus va fi una de vis!
  • 17.30 Sosim la Djupalonssandur, un golf cu o plajă neagră minunată. Acesteia i se mai alătură nenumărate stânci ”întunecate” cărora, dacă într-o zi senină, li se mai alătură și Snaefellsjokull pe fundal, vă va lăsa fără cuvinte!
  • 18.30 Lăsând în urmă Djupalonssandur, ne vom îndrepta acum atenția spre Londrangar, un ”castel natural imens”, situat în imediata vecinătate a oceanului. Londrangar reprezintă rămășițele unui crater vulcanic erodat până la forma sa actuală de către apele (mai mereu) agitate ale Atlanticului de Nord.
  • 19.30 Ne vom relaxa la Lysulaugar, o piscină naturală splendidă, unică și cu o priveliște montană de vis. Aceasta conține apă geotermală, carbonată natural, extrem de bogată în minerale, cu precădere, în magneziu și calciu. Totodată, apa conține o algă verde denumită ”chlorella” – o algă cu proprietăți binefăcătoare pentru piele. Un cadru unic pentru a încheia o zi cu totul și cu totul specială!
  • 20.30 Ne facem check-in-ul la unitatea de cazare situată în proximitatea piscinei. Timp pentru cină.

Ziua 9 – 26 iunie

  • 07.30 Micul dejun la unitatea de cazare.
  • 09.00 Ne întâlnim în fața guesthouse-ului de unde continuăm explorarea coastei sudice a Peninsulei Snaefellsnes.
  • 09.30 Ajungem în satul pescăresc Hellnar – unul dintre cele mai mari și mai vechi sate de acest fel din Islanda. Aici, de-a lungul unei drumeții de aproximativ 3.5 km (traseu care leagă Hellnar de Arnarstapi), ne vom bucura de una dintre cele mai spectaculoase și dramatice zone de coastă din Islanda (aceasta fiind rezultatul combinației dintre vulcanismul anterior al zonei și acțiunea valurilor care spulberă în timp roca vulcanică fragilă). Podul de piatră, Gatklettur (Arcul de piatră), Muntele Stapafell, numeroase formațiuni de bazalt incredibile, statuia lui Bardur Snaefellsas – sunt doar câteva dintre obiectivele de aici care vă vor cuceri necondiționat sufletul și privirea pe parcursul celor 3.5 km.
  • 11.00 Descoperim lumea ascunsă a Raudfeldsgja, un defileu splendid, parte a Muntelui Botnsfjall.
  • 12.00 Vizităm ”Biserica Neagră”, Budakirkja, o mică biserică de lemn recunoscută la nivel internațional pentru frumusețea ei, atât pentru construcția în sine, cât și în corelație cu zona înconjurătoare.
  • 12.30 Admirăm una dintre cele mai spectaculoase cascade de pe teritoriul Peninsulei Snaefellsnes: Bjarnafoss. Cei care se aventurează până aproape de ea vor putea vedea/mai că aproape vor da mâna cu zâna care stă deasupra coloanelor de bazalt, în timp ce se scaldă în mijlocul cascadei.
  • 13.30 Ne vom uita după foci pe plaja aurie de la Ytri Tunga (una dintre puținele plaje din Islanda care nu are nisip negru). Aici avem la dispoziție o oră pentru prânz.
  • 15.00 Ajungem la Olkelda, unul dintre nu foarte multele locuri din Islanda unde puteți găsi un izvor mineral cu apă carbogazoasă (cu predilecție, bogat în fier). Se spune că izvorul mineral de aici are proprietăți curative (lângă el găsindu-se totodată și o placă informativă pe care sunt descrise proprietățile minerale ale apei).
  • 16.00 Vizităm impresionantele coloane de bazalt Gerduberg. Acestea se întind pe o lungime de aproximativ 1 km, având coloane de bazalt cu înălțimi cuprinse între 7-14 m și cu lățimi de până la 1.5 m. Ținând cont de aceste cifre, nu e de mirare de ce unii le compară cu un veritabil ”zid de cetate natural”.
  • 17.30 Ne vom relaxa la Krauma, un splendid spa geotermal natural situat în imediata vecinătate a Deildartunguhver, izvorul termal cu cel mai mare debit din Europa. Aici vom avea timp și pentru cină.
  • 21.00 Revenim la casa noastră departe de casă, locul unde ne-am început aventura de-a lungul vestului și nord-vestului Islandei: Heradsskolinn Guesthouse.

Ziua 10 – 27 iunie

În funcție de ora zborului, vom avea parte de un mic dejun la pachet sau la guesthouse. Și, tot în funcție de ora zborului, vom merge direct la aeroport sau în Reykjavik, de unde vom lua autocarul spre aeroport.

În privința cazării, aceasta se va face în camere duble/twin cu baie la comun*. Persoanele care doresc camere de tip single (o persoană într-o cameră) sau camere cu baie proprie, acestea implică un cost suplimentar. Pentru detalii referitoare la aceste costuri, nu ezitați să ne contactați.

*Mențiunea 1: Pe durata celor 2 nopți când vom sta la Hotel Breidavik, cazarea va presupune camere duble cu baie la comun, cu paturi ce se regăsesc sub forma unor bunk bed-uri (paturi suprapuse).

*Mențiunea 2: Cazarea din Nordurfjordur va presupune camere duble cu baie privată.
Orele menționate în program pot suferi modificări – în funcție de trafic și, mai important, de vreme (vremea în Islanda are un caracter imprevizibil și vom adopta programul în funcție de acest aspect).

Recomandăm participanților să aibă la ei:

  • bocanci de drumeție (preferabil, cu gleznă, talpă robustă și impermeabili).
  • pantaloni de drumeție (preferabil, nu de bumbac – materialul nu este practic în cazul în care este ud).
  • haine impermeabile și respirante: pantaloni, respectiv jachete (ideal ar fi cu glugă) – de preferat, cu membrană Gore-Tex sau similar (vremea în Islanda este imprevizibilă, se poată să plouă din senin, chiar dacă pe cer nu se afla niciun nor în urmă cu 5 minute).
  • lenjerie termică cu mâneci lungi din lână sau sintetice.
  • recipient(e) pentru apă (apa este potabilă pe teritoriul Islandei).
  • medicație personală – pentru situații neprevăzute/tratament medical cu caracter personal.
  • cameră foto, baterii, card de memorie.
  • șosete pentru drumeții din lână sau sintetice (cel puțin câte o pereche pentru fiecare zi).
  • papuci de apă
  • costum de baie

Ce este inclus:

  • cazarea pe tot parcursul turului (în camere duble/twin cu baie la comun)
  • micul dejun (tip bufet)
  • mașinile de închiriat, cu șoferi/transportul pe toată durata turului (combustibilul este inclus)
  • intrarea la Museum of Icelandic Sorcery and Witchcraft
  • intrarea la Krossneslaug
  • intrarea la Reykjaneslaug
  • intrarea la Sea Monster Museum
  • intrarea la Lysulaugar
  • intrarea la Krauma Spa
  • toate excursiile menționate în program
  • însoțitori de grup
  • airport pick up/drop off*
    *depinde de ora zborurilor selectate de către participanți:
    -dacă orele de sosire/plecare sunt apropiate ca interval, pick up-ul/drop off-ul se vor face de la aeroport cu mașina.
    -dacă orele de sosire/plecare nu sunt apropiate ca interval, pick up-ul/drop off-ul se vor face de la stația BSI (Main Bus Station, în Reykjavik), de unde puteți lua autocarul care circulă pe ruta Reykjavik –
    Aeroportul Internațional Keflavik cu o frecvență de aproximativ un autobuz la fiecare 30 minute.

Ce nu este inclus:

  • biletele de avion (la cerere, vă putem oferi consultanță gratuită în vederea achiziționării biletelor)
  • masa de prânz, respectiv cina
  • upgrade de cazare
  • asigurare de călătorie, aceasta necesitând a fi făcută individual (și are caracter obligatoriu)
  • Glymur
  • War And Peace Museum
  • Hallgrimskirkja i Saurbae
  • Glanni
  • Drangsnes Hot Pots
  • Museum of Icelandic Sorcery and Witchcraft
  • Sorcerer`s Cottage
  • Djupavik
  • Reykjaneshyrna
  • Krossneslaug
  • Rjukandafoss
  • Kaldalon
  • Drangajokull
  • Reykjaneslaug
  • Hvitanes
  • Litlibaer
  • Isafjordur
  • Breidavik
  • Dynjandi
  • Sea Monster Museum
  • Reykjafjardarlaug
  • Latrabjarg
  • Keflavikurbjarg
  • Pollurinn
  • Raudisandur/Raudasandur
  • Gardar BA 64
  • Kleifabui
  • Hellulaug
  • Olafsdalur
  • Gudrunarlaug
  • Eiriksstadir
  • Erpsstadir
  • Snaefellsjokull
  • Stykkisholmur
  • Kirkjufell
  • Kirkjufellsfoss
  • Svodufoss
  • Ingjaldsholskirkja
  • Saxholl
  • Djupalonssandur
  • Londrangar
  • Lysulaugar
  • Hellnar
  • Arnarstapi
  • Gatklettur
  • Bardur Snaefellsas
  • Stapafell
  • Raudfeldsgja
  • Budakirkja
  • Bjarnafoss
  • Ytri Tunga
  • Olkelda
  • Gerduberg
  • Krauma
  • Deildartunguhver